Szabadisóstón mérik a Balaton talán legjobb halászlevét

Szabadisóstón mérik a Balaton talán legjobb halászlevét

A megújulóban lévő ifjúsági kemping tőszomszédságában találtunk rá a déli part egyik legváratlanabb szabadtéri éttermére, ahol olyan pompás vacsoraélményben volt részünk, hogy muszáj megírnunk.

Szabadisóstó Siófok városának legkeletibb kerülete, ami az országos hírű balatoni Trabant és Wartburg-találkozók otthona is egyben. Itt található a déli partvidék legszebb, legzöldebb és legromantikusabb atmoszférájú kempingje is, ahol még éppen tetten érjük a Kádár-korszak üdültetési romkultúrájának végnapjait, de ahol már azok is megtalálhatják a számításukat, akik modernizált rönkházakban töltenének el néhány éjszakát a természet lágy ölelésében.

Rejtett kincs a nádas mellett: Víztükör Étterem és Grillterasz

A nádasokkal szegélyezett halastó (sóstó) kempingen túli partszakaszán várja vendégeit a Víztükör Étterem, amit a központnak számító Pusztatorony térről egy jó 10 perces sétával lehet gyalog, vagy 3 perc alatt autóval megközelíteni. A rácsos kapun túl egyszerre ölel a keblére a nádas páratlan látványa és a tálakból felszálló illatfelhő. Mintha a természet és a vendéglátás tökéletes randevújára érkezett volna az éhes vendég: amint a személyzet udvariasan feljegyzi a rendelést, onnantól a táj veszi át a hosztesz szerepét. A menüben csupa elegáns étel szerepel egy közepes árszinten, az adagok első ránézésre kicsinek tűnnek, azonban roppant tartalmasak. Ezekkel a porciókkal simán jól lehet lakni, sőt!

Siófok talán legjobb halászleve

Ha már halastavi romantika, akkor csakis halászlé lehet az est fénypontja és pontya. A helyes kis lábasban felszolgált levest fedőre szeletelt erős paprikával és kis kosárba vágott enyhén édeskés fehér kenyérrel szervírozzák. A sűrű vörös lében szaftos halszelet várja a nyelvbimbók ítéletét.

A lé egyetlen ízében se érhető tetten a bűvös kocka semmivel össze nem téveszthető hamissága. A halhús zamatos, de nem dominálja le a lábaska további szereplőit. A kiadós adag mellé már nem fért második fogás, de egy nagyjából 2000 forintért mért levesnél ez kifejezetten hálás dolog.

Érdemes előre foglalni

E kedves kis kültéri étteremben mindig elfogynak a szabad helyek, ráadásul a népszerű fogások iránt óriási a kereslet, ezért látogatás előtt célszerű odatelefonálni és érdeklődni az aktuális menüről.

A Víztükör elérhetőségét ide kattintva érheted el.

Oszd meg másokkal is! <3

Hasonló tartalmak >>>

Siófoki programok szingliknek és egyedül pihenőknek

Siófoki programok szingliknek és egyedül pihenőknek

Hallhatatlan lehetett volna a 2020-as Régi nyár

Hallhatatlan lehetett volna a 2020-as Régi nyár

Ez a vége, ha tengerként kezeljük a Balatont

Ez a vége, ha tengerként kezeljük a Balatont

A Balaton 4 jellegzetes virágos növénye

A Balaton 4 jellegzetes virágos növénye